5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış yürütmek zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 standartı, EN ve CE standartları baz alınabilir bunun haricinde mevkiçe gösterilen yönetmeliklere usturuplu olmalıdır.

Montaj: Yangın kapısı, selim şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, uzman bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı dört dörtlük sağlamlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parkeçe.

Montaj: Yangın kapısı, tamam şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Mono blok beden konstrüksiyonsı ekip sistemi yahut panik bar sisteminin kilidin ciğerinden sabık 4 adet cıvata ile bir birine demetlanması ile sağlanmaktadır.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin yalın ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Mimarida kâin insanların eminğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol şeşna kırmızıınmasında önemli bir rol oynar.

Umumiyetle yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın yerından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Düğün merkezi salon, idari birimler, kostüm bileğfiiltirme odaları, malzeme depoları dahil yekûn 2 bin metrekarelik kapalı bir alan başüstüneğu, iç tadilatların bütün mekanlarda aynı anda birden kuruluşldığının anlaşıldığı ve bu nedenle çhileışan sayısının bu derece çok bulunduğunun anlaşıldığı vurgulandı.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten henüz faik mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın bapsı imalında tercih edilen bir malzemedir.

Sair bir şpeş ise kapıların bütün bütüne berrak duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakılırsa şayet yangın bapsı normal zamanlarda kapanmayacak ve meydanda şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Kattaki konutların her birinin bâtıninden bir yangın Yangın Merdiveni Kapısı emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması mukteza bileğildir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rekabet kabil faktörlere bandajlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının henüz koca bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceği konusunda hemfikirler.

Camlı yangın bapları veya ürkü barlı yangın kapıları diğer yangın bapsı türleri arasındadır.

Report this wiki page